Renova Torbalı Psikolog
Scrolling Text Section
Psikologlara Yönelik Önyargılar ve Doğru Bilinen Yanlışlar Yapay Zeka ve Psikoloji Psikolojide Nörobilim ve Beyin Araştırmaları Psikologların Çalışma Alanları Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) Bipolar Bozukluk: Yaşamı Nasıl Etkiler? Bilişsel Davranışçı Terapi: Temelleri ve Ötesi Psikoloji Eğitimi ve Uzmanlık Alanları: Geleceğin Ruh Sağlığı Uzmanları Psikolojinin Büyükleri: Freud, Jung, Skinner ve Beck Tanzanya’dan Türkiye’ye: Psikolojiye Genel Bir Bakış İnsanın Uzayda Yaşam Hayali: Psikanalitik Bir Bakış Açısı Harp Bitti, Psikolojik Harp Başlıyor: Ülkesine Dönen Suriyeli'leri Psikolojik Açıdan Neler Bekliyor? Koronavirüs Anksiyetesi ve Covid-19 Kontrol Algısının Kişilik ve Kimi Demografiklerle İlişkisinin İncelenmesi
Document Berkant Uslu - DoktorTakvimi.com

Beck Anksiyete Ölçeği

Beck Anksiyete Ölçeği (BAÖ), 1990 yılında Aaron T. Beck ve çalışma arkadaşları tarafından geliştirilmiş bilimsel bir değerlendirme aracıdır. Ölçeğin Türkçe’ye çevirisi ve geçerlilik-güvenirlik çalışması, Ulusoy, Şahin ve Erkmen tarafından 1998 yılında gerçekleştirilmiştir. BAÖ, bireylerde anksiyete düzeyini ölçmek amacıyla kullanılan, 21 maddeden oluşan öz-bildirim ölçeğidir.

Her bir maddede bireyin yaşadığı belirtileri değerlendirmek için şu dört seçenek bulunmaktadır( Hiç, Hafif düzeyde, Orta düzeyde, Ciddi düzeyde. )

Test tamamlandıktan sonra "Sonuçları Gör" butonuna tıklayarak verilerinizin değerlendirilmesine onay verdiğinizi kabul etmiş olursunuz. Lütfen herhangi bir soru bırakmadan tüm maddeleri dikkatlice yanıtlayınız.

Bu ölçüm yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tanı yerine geçmez. Eğer sonuçlarınız endişe verici bir duruma işaret ediyorsa veya destek ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, bir uzmana başvurmanız tavsiye edilir.



1. Bedeninizin herhangi bir yerinde uyuşma veya karıncalanma

2. . Sıcak/ ateş basmaları

3. Bacaklarda halsizlik, titreme

4. Gevşeyememe

5. Çok kötü şeyler olacak korkusu

6. Baş dönmesi veya sersemlik

7. Kalp çarpıntısı

8. Dengeyi kaybetme duygusu

9. Dehşete kapılma

Sinirlilik

11.Boğuluyormuş gibi olma duygusu

12. Ellerde titreme

13. Titreklik

14. Kontrolü kaybetme korkusu

15. Nefes almada güçlük

16. Ölüm korkusu

17. Korkuya kapılma

18. Midede hazımsızlık ya da rahatsızlık hissi

19. Baygınlık

20. Yüzün kızarması

21. Terleme (sıcaklığa bağlı olmayan)

Renova Torbalı Psikolog